11 Moduri de Eficientizare a Vietii Tale

 

 • Ai o evidenta la obisnuintele tale mentale, emotionale, fizice, spirituale si continua obiceiurile tale bune si/sau incepe obiceiuri bune si constructive noi.
 • Pune sub semnul intrebarii starea ta interioara, studiile care se fac, sociologul Daniel Kahneman spune ca el insusi a facut cateva studii si in timp a realizat ca marjele sau alti indicatori erau irelevanti sau gresiti. Cu toate acestea sunt si studii care desi repetate si refacute de pana la 2 mii de ori nu au fost inca luat in considerare decat la niveluri foarte inalte precum unele studii mentionate in cartea The Intention experiment de Mc Taggart. Totusi ma bucur ca meditatia are acum destul de multe studii care ii arata relevanta la nivel fizic si psihologic.
 • Ingrijeste-te cu drag, cu iubire, cu onoare si gentilete. Iubirea si romantismul incepe cu tine insuti asa cum spune si Doreen Virtue sau Niculina Gheorghita, Lidia Birsan, Aurora Sitarus, Diana Filip etc. O buna atitudine si gentilete genereaza bune raspunsuri si gentilete. Aminteste-ti ca bunatatea incepe cu tine, poti saluta si da atentie celor din jur insa ramai doar alaturid e cei care chiar sunt interesati de persoana ta, care sunt interesati de opiniile tale si care doresc sa evoluati impreuna. Nu da atentie decat frumusetii si bucuriei iar daca apare ingrijorarea, joaca-te, roaga-te, fredoneaza Kundalini Yoga Music, urmareste meditatiile Lidiei Birsan etc.
 • Cultiva-ti puterea mentala, claritatea, abilitatile de comunicare, diplomatie, negociere, iubire, bucurie si sanatate. Acestea sunt instrumente esentiale, de baza ale vietii.
 • Cultiva-ti pasiunea. Imi ofer timpul, energia, atentia, entuziasmul si inspiratia si banii in directia care ma intereseaza, in aliniere cu valorile, visele si ceea ce imi doresc sa dezvolt ca viziune pentru mine, pentru cei dragi si pentru urmasi. Tu ce viziune dezvolti cu atentia, energia, gandurile, vorbele si actiunile si banii tai.
 • Ce te face sa te bucuri? Ofera mai multa atentie la ceea ce te bucura, ce te entuziasmeaza si fa acele lucruri. Entuziasmul tau in inima ta, in mintea ta, se vede pe fata ta iti poate oferi indicii despre menirea ta, despre talentele tale cu care poti servi lumea. Si s-ar putea ca tu sa ai un rol mai diferit decat ce gandesc de obicei oamenii. Dar si Einstein la fel, si primele femei de stiinta la fel, Steve Jobs, Bill Gates. Da-ti voie in primul rand sa experiementezi lucruri noi si diferite, ramai impamantenit si centrat (pentru asta aminteste-ti sa te concentrezi la talpile tale, respira cu fiecare parte a corpului, vezi video-urile si articolele anterioare, etc).
 • Pune sub semnul intrebarii mesajele din jurul tau, chiar si cele mai “logice” din mintea ta, macar din cand in cand. Viata e mult mai mult decat au descoperit oamenii pana acum, si in plus sunt traditii de mii de ani care aveau intelepciunea pe care oamenii de stiinta abia acum o poate demonstra…. Cred ca asta spune ceva. Si nu e nevoie sa gasesti un raspuns imediat, doar pune-ti intrebari din cand in cand si fii deschis pentru ghidarea divina din interiorul tau, din iubirea celulelor tale si a universului. Pentru asta petrece timp in natura, fa-ti timp sa stai si singur departe de parerile si gesturile celorlalti, doar cu tine insuti, cu sinele tau interior. Uneori e nevoie de mult curaj pentru asta insa raspunsul sinelui tau interior, raspunsul celulelor tale e „Te iubesc, Te iubesc atat de mult, iar viața e aici pentru ca tu să te bucuri cu fiecare respirație, fiecare apus si răsărit de soare, viața aceasta toata cu tot ce poti percepe si dincolo de percepțiile tale e un dar pentru tine”.
 • Cultiva-ti libertatea interioara petrecand timp in natura, petrece timp singur, mergi la cursuri, la ateliete diferite, mergi in medii diferite, nu cauta sa gasesti un raspuns imediat dar stai centrat si cu incredere in Mama Pamant, in iubirea universului, intelege ca omul se transforma in etape asa precum fluturele. Precum un fluture alege sa ai credinta in iubirea universului si a fiecarei celule care are nevoie de gandul tau bun, fii gentil cu mintea ta si ofera-ti timp sa culegi ce e frumos, sa zbori usor pe calea ta, cu detasare si intelepciune culegand ce e mai nutritiv si raspandind mireasma florilor.
 • Meditatie si disciplina mentala
 • Mens sana in corpore sano, minte sanatoasa in corp sanatos. Conecteaza-te cu simturile tale ca sa ai „bun simț”.
 • Cultiva creativitatea, increderea, solutiile simple si iubitoare, intuitia, libertatea de alegere, de exprimare si de a fi. Ai intelepciune divina in fiecare celula a ta, in fiecare atom din univers gasesti inteligenta si prosperitate si iubire. Tu ai onoare, dreptul si privilegiul de a fi tu insuti. El are onoarea, dreptul si privilegiul de a fi el insusi, ea are onoarea, dreptul si privilegiul de a fi ea insasi. Eu sunt suficient, tu esti suficient, ea este suficienta, el este suficient, noi suntem suficienti, voi sunteti suficienti, ei sunt suficienti. Cred ca de aici incepe pacea.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s